No al Decret de Concert social i gestió delegada

Comunicat de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics arran del Decret 69/2020 del govern de la Generalitat de Catalunya.

El passat 14 de juliol, el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el Decret 69/2020 d’acreditació, concert social i gestió delegada en la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública.

Aquest decret representa una extensió natural de tota la filosofia privatitzadora que informava la Llei Aragonés (i que els moviments socials vam impedir que s’aprovés) però ara aprovada sense fer soroll ni declaracions grandiloqüents en el bell mig del mes de juliol i la pitjor crisi sanitària i social dels darrers temps, amb l’esperança de que passi desapercebuda.

Com sempre, crida l’atenció (ja no sorprèn però no deixa d’indignar) la innegable coherència amb que actua aquest Govern: eficaç i servil amb els poderosos i els seus amics de la “societat civil” (sempre sol·lícit i diligent a l’hora de posar els recursos públics de totes i tots al servei de les empreses i el benefici privat); i inoperant i retallador alhora de gestionar els drets de tots i totes.

Dos imatges sintetitzen el compromís amb la ciutadania i els més dèbils d’aquest Govern: Contractes milionaris amb grans empreses per rastrejadors i serveis sanitaris que no arriben, mentre, els moviments socials anys i panys lluitant per l’aplicació sense traves administratives de la ILP que va obligar al Govern a acceptar una Renda Mínima Garantida (això sí, demanen la Renda universal allà on no pinten res); medalles i glosses als treballadors públics, mentre som la comunitat que més ha retallat en serveis socials i sanitat de tot l’Estat (tal com va denunciar fa poc amnistia internacional) i així tot…

Per molt que es vulguin llençar contínuament pilotes cap a fora, la realitat (i la “innegable coherència” d’aquest Govern) és tossuda: les retallades i l’espoli social dels serveis públics, són marca de la casa dels dirigents de la Generalitat de Catalunya, cosa que ja és greu i injust en general però que en l’actual context de Crisi social i pandèmia resulta pràcticament criminal.

És per això que des de la IAC no volem deixar passar aquesta nova agressió contra les treballadores i treballadors públics i contra els drets més elemental de la ciutadania i, junt amb la Plataforma en defensa dels serveis públics, volem denunciar aquest nou decret privatitzador.

Perquè les nostres vides valen més que els seus beneficis: No al Decret de Concert social i gestió delegada de la Generalitat.

Comunicat de la Plataforma en defensa dels serveis públics