… millores a sanitat… VAGA!!!

Dimarts 9 de febrer, a les 10 del matí, al les portes del departament de salut, la Mesa sindical de sanitat de Catalunya, convoca roda de premsa, per anunciar la convocatòria de vaga de tot el sector, presentar seves les reivindicacions i el manifest de vaga.

Aquesta convocatòria de vaga respon a la situació límit que viuen els professionals de la salut a Catalunya que, malgrat tots els esforços que porten anys fent (i els que han fet durant aquesta pandèmia) no han vist cap apropament ni intenció de millorar la seva situació laboral ni professional per part del Departament de salut de la Generalitat de Catalunya.

Es convocarà a la vaga al personal estatutari, al personal laboral, al personal funcionari i al personal en formació especialitzada (IIR, FIR, PIR, BIR i MIR) que presta els seus serveis a la xarxa pública SISCAT (ICS i centres concertats) i a tots els centres assistencials de titularitat privada de Catalunya. Es convocarà doncs, a tot els personal sanitari de Catalunya.

La convocatòria afectarà els àmbits de l’atenció primària (tots els seus dispositius), atenció continuada i urgent, atenció domiciliària, atenció hospitalària, atenció prehospitalària i emergències, salut mental i atenció sòciosanitària.

La Mesa sindical de sanitat de Catalunya està formada pels sindicats CATAC/CTS-IAC, CGT, Coordinadora Obrera Sindical (COS), Infermeres de Catalunya, PSI Lluitem i USOC.