Vaga sanitat

Avui Dimarts 9 de Febrer a les 10:00 del matí, a les portes del Departament de Salut, La Mesa sindical de sanitat de Catalunya, formada pels sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CGT Catalunya, CATAC-CTS-IAC (laborals), Coordinadora Obrera Sindical i PSI Lluitem, hem fet roda de premsa per anunciar que la convocatòria de VAGA sectorial a tots i totes les treballadores de la sanitat de Catalunya en els termes següents:

La vaga tindrà inici el proper 10 de març a les 0:01 hores en tots els centres i empreses sanitàries i sociosanitàries públiques i privades de Catalunya i finalitzarà el 10 de març a les 23:59.

Al mateix temps, es convoca una vaga indefinida en format d’aturades parcials que tindrà inici el proper dilluns, 15 de març amb aturades de dues hores en les franges horàries de 4:00 a 6:00, de 8:00 a 10:00 i de 18:00 a 20:00, i es repetirà tots els dilluns de forma INDEFINIDA en les mateixes franges horàries en tots els centres i empreses sanitàries i sociosanitàries públiques i privades de Catalunya.

La convocatòria afecta el personal estatutari, al personal laboral, treballadores en l’àmbit de la salut, cures de persones, serveis socials, al personal funcionari i al personal en formació especialitzada ( IIR, FIR, PIR, BIR i MIR) que presta els seus serveis a la xarxa pública SISCAT (ICS i centres concertats) i a tots els centres assistencials de titularitat privada de Catalunya.

La convocatòria afecta els àmbits de l’atenció primària (tots els seus dispositius), atenció continuada i urgent, atenció domiciliària, atenció hospitalària, atenció prehospitalària i emergències, salut mental i atenció sociosanitària.

Aquesta convocatòria de VAGA respon a la situació límit que vivim els professionals de la salut a Catalunya que, malgrat tots els esforços que portem anys fent i els que hem fet durant aquesta pandèmia, no hem vist cap apropament ni intenció de millorar la nostra situació laboral ni professional per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Per primera vegada, podràs seguir la vaga de sanitat a través de l’app “Salut en vaga”. Informació sobre la vaga, resolució dels dubtes més freqüents sobre com participar del a vaga, mobilitzacions i aturades parcials, informació legal, participació amb comentaris, missatgeria interna i molt més!