Xerrada formativa “Pacte de Toledo”

El darrer dia 26 de febrer les delegades i delegats de la Intersindical  alternativa de Catalunya, van tenir una sessió formativa sobre el “Nou pacte de Toledo”, amb el professor d’economia de la Universitat de Barcelona i fundador de Marea Pensionista, Ramón Franquesa. La sessió va ser organitzada per CATAC-CTS/IAC.

L’objectiu de la sessió va ser l’aprofundiment sobre el seu contingut i la l’afectació d’aquest pacte sobre les classes treballadores.

El punt principal del pacte es la privatització d’una part de les pensions dels treballadors/es mitjançant l’aportació d’una part dels salaris a un pla de pensions privat.

La perversitat de tot això es, en primer lloc, la complicitat dels sindicats majoritaris de l’Estat, que no han mostrat cap confrontació amb el mateix. En segon lloc, que aquests seran utilitzats com convidats de palla, a les comissions de control d’aquest plans, i assenyalats posteriorment com culpables si les coses van malament.

Un cop més es contribueix en augmentar el desprestigi de les poques eines que tenen els treballadors per la seva defensa: els sindicats de classe.