10M, vaga sanitat

El passat 10 de març, CATAC CTS/IAC, sector sanitat concertada – privada, va anar a la vaga convocada per aquest sector de la IAC conjuntament amb altres sindicats. Aquesta convocatòria significa la primera vaga conjunta de tots els serveis sanitaris: des d’hospitals a atenció primària, passant per atenció domiciliària, residencies, ambulàncies o el 061.

Malgrat les flagrants vulneracions del dret de vaga que es pateix al sector sanitari, la vaga s’ha avaluat com a una gran èxit. Èxit també de les mobilitzacions que han aplegat més de 2000 persones.

Sota el lema, Estem Fartes, s’ha reclamat una sanitat de gestió, titularitat i provisió 100% pública; amb les mateixes condicions laborals per a feines iguals; el reconeixement de les malalties laborals a tots les persones treballadores; la jornada de 35 hores setmanals, i reducció per al torn nocturn, i la internalització de serveis (com les ambulàncies, la neteja o el 061).

Des de la IAC denunciem la manca de cobertura, i de seguiment, dels mitjans de comunicació públics catalans (TV3 i Catalunya ràdio) d’aquesta vaga; desatenció que entenem que respon a criteris polítics i no periodístics. Des de la IAC reclamem als mitjans de comunicació públics de Catalunya que retornin a la imparcialitat de servei públic que els ha caracteritzat, especialment en el tractament de les reivindicacions de classe treballadora.

L’aturada reivindica i exigeix que les autoritats ens escoltin d’una vegada i afirma que no volem ni ser superherois, ni més cançons dedicades: volem canviar les condicions, ha reivindicat.

Altres convocants de la vaga han estat Infermeres de Catalunya, CGT, COS, PSI Lluitem i USOC.