La IAC participa de la concentració denúncia de la criminalització de la protesta de la P3O

El passat 11 de març, a la plaça del Rei de Barcelona, la IAC va participar de la  concentració/roda de premsa de la Plataforma 3 d’octubre de denúncia de la criminalització de la protesta als carrers.

L’objectiu de la concentració va ser la lectura del manifest de la Plataforma 3 d’octubre La ràbia i la indignació acumulada ha fet vesar el vas llegida per Esther del Alcàzar i Rosa Seguí (membres de la P3O). 

La represntació de la IAC va anar a càrrec d’ Assumpta Barbens, David Caño (USTEC-STEs) i Eduard Lucas. Altres mebres de la IAC van participar en l’organització i logística de l’esdeveniment.

Segons la Plataforma 3 d’octubre l’entrada a presó de Hasél ha estat un detonat de mobilitzacions, aquest fet repressiu és un més en una llarga llista de quasi 3000 persones encausades, aquestes violències han generat les mobilitzacions que envien un missatge clar: prou! Cal sortir al carrer! La P3O denuncia la criminalització que es vol fer del jovent mobilitzat i exigeix la fi de la repressió, llibertat sense càrrec als i les joves detingudes, la llibertat de les persones empresonades, que la Generalitat es retiri les acusacions i la dissolució de la BRIMO.

Koki Gassiot, com a portaveu de la Plataforma 3 d’octubre, va fer la presentació de l’acte fent referència a que la tria de l’espai és un recordatori de què edificis d’aquesta plaça van ser cedits com a seu de la Inquisició creada com a eina de repressió política. Els tribunals de repressió política i social, hereus d’aquells inquisitorials, que tenen com a objectiu la repressió: social política i sindical no han desaparegut. No podem acceptar la criminalització del dret a la protesta, ni la institucionalització de la repressió de la dissidència: això és el que ens va decidir, com a membres de la Plataforma 3 d’octubre, a la convocatòria d’aquesta roda de premsa avui, en aquest espai.

L’acte ha tingut seguiment de premsa, s’ha enregistrat i publicat a Youtube.