14M: la IAC amb les treballadores socials

Persones treballadores socials interines de la Generalitat s’ha concentrat, diumenge 14 de març a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, per reivindicar la professió i l’estabilitat dels llocs de treball i denunciar l’abús de la temporalitat; la IAC els ha fet costat.

La Plataforma de Treballadores Socials Interines assegura que s’estan encadenant contractes temporals per cobrir llocs de feina estructurals. La protesta reivindica la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que reconeix que les administracions públiques han abusat de la temporalitat, aquesta afecta a gairebé un milió de persones.

Després de més de 20 anys sense oposicions les persones interines han estat convocades a uns exàmens (a l’abril) que consideren injustos perquè no s’ajusten a la normativa europea i posen en risc llocs de treball amb contractes temporals, en frau de llei, superats els tres anys de vigència. “No pots barrejar en un mateix procés persones que estan en abús amb persones que no ho estan (Ruth Gras, portaveu de la Plataforma de Treballadores Socials Interines de la Generalitat). Davant d’aquesta situació, que consideren injusta, les persones concentrades es veuen abocats a la via judicial.

A la concentració i han participat membres de la IAC de IAC-CATAC i USTEC-STs (IAC). La concentració s’ha convocat dos dies banas del 16 de març, dia internacional del treball social.

FONTS: informació i imatges pròpies i de betevé