Barbens a “Els matins” de TV3

Alts càrrecs: lliure designació o professionalització? Aquest matí, 18 de maig, Assumpta Barbens, secretària general de la Candidatura Autònoma de Treballadors de l’Administració de Catalunya (IAC-CATAC), ha participat del prrograma “Els matins” de la televisió pública de Catalunya, defensant la competitivitat dels treballadors públics i demanant que se’ls formi i promogui per ser directius públics.

El procés de formació del nou govern, que ha de substituir l’actual en funcions per la disolució del Parlament del 22 de desembre i la convocatòria d’elecions del 14 de febrer, fa que prop de 500 alts càrrecs estiguin a l’espera de saber el seu futur.

Aquest matí TV3, ha emès en directe el debat, moderat per Lídia Heredia, amb la participació de Pau Vila, investigador de l’Institut Ostrom, que proposa la professionalització dels càrrecs directius a l’administració amb criteris de meritocràcia, i Assumpta Barbens. Segons Barbens, són les persones treballadores de l’adminsitració pública les úniques que poden garantir la independència política.