Èxit de la mobilització #fixesaja

Aquest dissabte 2 d’octubre, amb el lema “Estabilitat ja, prou precarietat”, ha començat a les 17 h, davant la Delegación del Gobierno de Barcelona, a la cruïlla de Mallorca i Roger de Llúria, la manifestació de defensa del dret a l’estabilització dels llocs de treball del personal de les administracions públiques en frau de llei per abús de temporalitat (personal interí i altres). La marxa ha baixat per la via Laietana fins a arribar a la plaça de Sant Jaume.

La mobilització exigeix la modificació o retirada de la proposta de llei (Cortes) sobre interinatge coneguda com a Icetazo. Aquesta llei pretén acabar amb els interinatges i contractes en frau de llei per temporalitat amb una convocatòria general oberta d’oposicions. Això suposaria que, persones que no superin el procés d’oposició, anirien al carrer sense indemnització, malgrat que portessin més de 3 anys treballant en frau de llei. Des dels sindicats convocants exigim la “fixesa” de tots aquells contractes de l’administració pública que hagin superat els 3 anys quedant en “frau de llei”, en base a la directiva europea 1999/70 que sanciona l’abús de temporalitat. La responsabilitat de l’abús de temporalitat de les administracions no es pot traslladar a les persones víctimes d’aquest mateix abús.

Aquesta proposta de llei pot provocar un ERO massiu del personal temporal; ja que preveu la realització de concursos d’oposicions per cobrir les vacants disponibles sense tenir en compte l’experiència ni els anys treballats a l’Administració. D’altra banda, aquesta precarietat està molt feminitzada: interinitat, temporalitat i precarietat va molt associada a la dona i a la seva dificultat d’estabilitzar la seva vida laboral.

La manifestació ha estat convocada per sindicats de la IAC, altres sindicats de la Taula sindical de Catalunya, plataformes i espais d’autoorganització de les persones treballadores.

Fixesa ja!