LLeida, roda de premsa vaga 28oct.

 Contra l’abús de temporalitat a la Funció Pública, vaga el 28 d’octubre.

La IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya), sindicat majoritari de la Funció Pública (gen.cat), ha fet pública, aquest dilluns 25 d’octubre, en roda de premsa, a la plaça de la Pau de Lleida, la convocatòria de jornada de vaga el proper dijous 28 d’octubre en tots els seus sectors: educació, universitats, sanitat i administració. Es convoca vaga perquè, per garantir uns serveis públics de qualitat, cal l’estabilitzar la plantilla existent.

A Catalunya, més de 90.000 persones es troben en abús de temporalitat (frau de llei) per desídia del les administracions que no han volgut o sabut rebaixar el nombre de personal interí i laboral temporal. És intolerable que el 30% de la plantilla de la Generalitat estigui en situació temporal, i que en molts ajuntaments se superi el 60%, quan la llei  diu clarament  que el percentatge de personal temporal no pot ser  superior al  8% del total.

El decret aprovat aquest passat juliol pel govern espanyol, conegut popularment com  a ICETAZO, no resol de manera efectiva i real aquesta situació; per tant, cal la mobilització al carrer i la denúncia de l’abús de la temporalitat en frau de llei per aconseguir l’estabilització efectiva de tot el personal públic: ja sigui via concurs de mèrits o la fixesa del col·lectiu amb totes les garanties de continuïtat, sense cap risc de perdre el lloc de treball.

S’està produint doncs, una situació d’excepcionalitat que imposa una solució singular, extraordinària i justa , que doni estabilitat a tot el personal afectat.

Per aquest motiu el proper dijous 28, durant el matí, cridarem al personal públic i ciutadania  en general a sumar-se a les concentracions per reclamar solució per a milers de persones treballadores de les administracions públiques davant dels diferents centres de treball de la ciutat de Lleida:

  • 9.30 Hospital Arnau de Vilanova
  • 10.15 Residència Sant Josep i CAP 1 de maig (C/La Mercè)
  • 11.00 SSTT d’Educació (C/Pica d’Estats)
  • 11.45 SSTT d’acció climàtica, alimentació i agenda rural (C/ Camp de Mart)
  • 12.30 Departament d’Atenció Primària DAP (Rambla de Ferran)

I, a la tarda, la manifestació unitària de Lleida, que començarà a les 18.00 davant de la Delegació de Govern (C/Lluís Companys) fins a la Subdelegación del Gobierno a la Plaça de la Pau.

La IAC, com a sindicat combatiu que lluita pel benestar de les persones treballadores convoca a tots els treballadors i treballadores de les diferents administracions a secundar la vaga de dijous 28 d’octubre i totes les mobilitzacions proposades arreu del país perquè

QUI TREBALLA ES QUEDA!

Cap persona interina al carrer! Fixesa ja!