Valoració de la jornada de vaga

A 6 hores de la fi de la jornada de vaga convocada des de la Taula sindical de Catalunya la Intersindical alternativa de Catalunya, IAC (CATAC-CTS/IAC, CAU-IAC, IAC-CATAC, FTC/IAC, FAA/IAC i USTEC-STES/IAC), valorem exitosament el seguiment de la convocatòria.

L’aturada general de l’administració pública de Catalunya és xifra superior al 18%. Tenint en consideració que la reivindicació de la convocatòria afecta aproximadament al 30% de les persones treballadores entenem que la participació a la vaga és, com a mínim, superior al 50% del personal en l’abús de temporalitat denunciat. Donat que aquest personal és el que es troba en la màxima situació de precarietat de l’administració (i amb el risc més alt de repressió sindical) les xifres son especialment exitoses. En aquest aspecte cal considerar també la campanya de coacció i desinformació duta a terme des del sindicalisme sistèmic del règim del 78, còmplice de l’ERO encobert que suposa el “Icetazo”, que valorem com a contraprogramació de la mobilització des de la complicitat empresarial.

Les manifestacions convocades arreu del territori han tingut un gran seguiment arribant a la xifra de 20.000 persones a la convocada a la plaça Urquinaona de Barcelona.

Fem una crida a les persones treballadores a seguir organitzant-se i mantenir la mobilització fins a acabar amb tots els contractes en frau de llei per abús de temporalitat.

A primera hora del matí ha començat l’acció dels piquets informatius: Barberà del Vallès, Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Tortosa…

El punt àlgid de la mobilització al matí ha estat la manifestació que ha recorregut la via Laietana fins a la plaça Sant Jaume on s’han fet diverses intervencions dels sindicats de la Taula sindical i plataformes de persones interines.

A aquesta hora està previst l’inici de la manifestació a Lleida i les persones treballadores, d’horari de tarda i nit; son cridades a la vaga en diferents llocs de treball del territori.