Solidaritat plantilla de l’antiga BSH BOSCH

Anys enrere era l’antiga BSH BOSCH de Vitòria/Gasteiz que va ser comprada per l’empresa SDA FACTORY de Catalunya. El sindicat LAB és el sindicat majoritari del Comitè d’empresa. 

El 2018 es van acordar unes garanties pel manteniment de la càrrega de treball durant 2 anys i mig per a què el nou projecte industrial i la seva propietat tinguessin temps per la consolidació de l’activitat de manera autònoma.

Aquest període de garanties ha finalitzat i la plantilla es troba en una situació molt greu.

SDA FACTORY ha obtingut uns beneficis de 20 milions €; tot aquest capital ha estat desviat cap al seu grup principal B&B TRENDS via dividends, descapitalitzant i buidant el patrimoni de la fàbrica de manera alarmant.

SDA FACTORY ha enviat a la plantilla a un ERTO durant 6 mesos. Durant aquest ERTO SDA FACTORY ha decidit deixar sense efecte el conveni col·lectiu i aplicar unilateralment un conveni de referència estatal que redueix els salaris a la meitat i elimina les condicions de treball vigents des de fa més de 30 anys. L’amenaça del tancament està més present que mai.

Per tot això, un grup de treballadors i treballadores anirà a Barcelona per portar la protesta davant de la empresa.

Hi haurà una concentració el 23 de novembre a les 20:30 a les portes del Camp Nou (Carrer Arístides Maillol 12) perque un dels directius de l’empresa es directiu del FC Barcelona.

Des de la IAC donem suport i solidaritat a la plantilla de l’antiga BSH BOSCH, al seu Comitè d’empresa i a LAB Sindikatua Euskal Herria amb qui ens uniex l’agermanament de classe.

Des de LAB Sindikatua Euskal Herria: elkartasun guztia ongi etorri izango da. Eskerrik asko (tota la solidaritat serà benvinguda. Moltes gràcies).