13 N, en defensa de les Pensions Públiques, contra les retallades i la privatització

Aquest dissabte 13 de novembre ens hem manifestat a diferents ciutats del territori nacional per defensar unes pensions públiques dignes i demanar al Govern que aturi les anunciades retallades. 

La convocatòria unitària de totes les organitzacions de l’estat espanyol ha estat promoguda, entre altres, per la Marea Pensionista i l’Aliança de Marees i Moviments Socials de Catalunya, i recolzada pel sindicalisme combatiu i de classe com la IAC, la qual forma part de l’Aliança.  

Unes dues mil persones a Barcelona i centenars arreu de les ciutats de Catalunya ens hem manifestat per la defensa de les pensions públiques dignes i en contra de les privatitzacions que estan promovent des del Govern de Madrid amb la proposta de l’anomenada Llei Escrivà, que pretén un pla de privatització del Sistema Públic de Pensions al dictat de la banca i que no garanteix la capacitat adquisitiva de les pensions a partir de 2022.  

Les reivindicacions que s’han llegit a la plaça Sant Jaume han estat: 

  • Elevar les pensions mínimes fins a l’equiparació del SMI. 
  • Derogar les reformes de pensions del 2011 i 2013 i les reformes laborals del 2010 i 2012. 
  • Eliminar el “Factor de Sostenibilitat” sense ser substituït per cap altre coeficient reductor. 
  • Jubilació als 65 anys per crear feina i mitigar la pobresa i la bretxa de gènere. 
  • Eliminar els coeficients reductors de la jubilació anticipada amb 40 anys cotitzats. 
  • Establir mesures efectives per acabar amb la bretxa de gènere en salaris i pensions. 
  • Garantir la capacitat adquisitiva de les pensions amb revisions anuals que recullin com a mínim l’increment del cost de la vida. 
  • Garantir el pagament de les pensions públiques a través dels Pressupostos Generals i no a càrrec del deute de la Seguretat Social. 

Defensem un sistema de pensions públiques dignes i sostenibles i rebutgem els Plans Privats d’Empresa i el foment de Pensions Privades que trenquen el caràcter solidari del Sistema Públic de Pensions. Aturar la reforma Escrivà no només és un problema de pensionistes, sinó de tota la societat.

Governi qui governi, les pensions es defensen!