Jornada de vaga al sector públic

La pàgina s’anirà actualitzant a partir de les informacions disponibles.

Notícies en Xarxa: entrevista A. Barbens

Notícies en Xarxa: entrevista A. Barbens

Les mobilitzacions de la vaga per a l’estabilització de totes les persones en situació precària que treballen a les administracions públiques ha començat puntualment amb la formació dels piquets centrals unitaris.

A les 8 del matí el piquet més matiner s’ha concentrat a la plaça de Sant Roc de Sabadell i s’ha dirigit a l’edifici de serveis territorials d’ensenyament (Generalitat de Catalunya) on s’ha manifestat amb pancartes, senyeres dels sindicats i pirotècnia.

Poc després, a 2/4 de nou, s’ha constituït el piquet de Manresa a la delegació d’ensenyament que ha una marxat fins a la Renfe. Els membres dels piquets s’han traslladat a Barcelona per a participar de la convocatòria de manifestació a les 12:30 (plaça Urquinaona).

David Caño al "Tot es mou" (TV3)

David Caño al “Tot es mou” (TV3)

La plaça Imperial Tarraco a reunit el piquet a les nou, a Tarragona, davant la subdelegació de govern. S’han posat taules informatives a diferents llocs cèntrics de la ciutat. La manifestació convocada a la plaça del Carros ha començat al migdia i ha aplegat vora mig miler de persones.

A Lleida les concentracions han començat a la residència de gent gran en suport a les auxiliars que acumulen més de 15 anys en abús de temporalitat. La manifestació unitària ha començat a la plaça del Treball iamb més d’un centenar de persones, ha arribat a la Subdelgación del Gobierno Español on s’ha llegit el comunicat unitari de la Taula sindical de Catalunya.

Girona a concentrat centenars de persones al migdia per reclamar la fi de l’abús de temporalitat. A la concentració de la delegació territorial (Generalitat) de la Taula sindical de Catalunya s’ha llegit el manifest unitari entre dos membres dels sindicats de la Taula.

A Sant Cugat del Vallès més d’un centenar de persones s’han concentrat al migdia a la plaça de la Vila per portar la seva protesta a les portes de l’ajuntament.

A les 12:30 han començat a concentrar-se persones a la plaça Urquinaona per participar de la manifestació unitària de Barcelona que ha de marxar per la Via Laietana fins al palau de la Generalitat.

Tot i el boicot a la vaga per part de les administracions, ara mateix considerem un èxit la convocatòria de la Taula Sindical de Catalunya. La convocatòria d’avui 30 de novembre ha mobilitzat més de 10.000 persones; que reclamem l’estabilització del personal temporal en abús de temporalitat de les administracions públiques.

La majoria d’administracions ha fixant un serveis mínims de màxims, arribant al 100% a urgències, 85% a transport i 50% a educació. Malgrat això ens movem prop del 10% del personal fent vaga; que correspon, aproximadament, a una tercera part del personal en abús de temporalitat. Tot un èxit donat que no tothom pot fer vaga.

Algunes administracions han demanat a les persones treballadores comunicar via telemàtica la seva adhesió a la vaga. Alguns sindicats han recomanat no fer-ho ja que el lliure exercici de la llibertat sindical implica no comunicar si es farà, s’està fent o s’ha fet vaga; correspon a l’empresa gestionar la presencialitat i les “llistes” de vaguistes es podrien utilitzar amb finalitats represives.