Contra la LOSU

Des de la IAC donem suport a les mobilitzacions estudiantils contra la “Llei Castells” (Llei orgànica del sistema universitari, LOSU) i a la vaga convocada per aquest dijous 16 de desembre.

Diverses organitzacions estudiantils han convocat aquestes mobilitzacions que inclouen la vaga del dia 16 convocada a instituts (secundària) i universitats. A la UAB la Coordinadora d’assemblees de facultat (CAF) ha fet una crida a aturar l’activitat lectiva, també, el 15 de desembre.

Segons el SEPC (Sindicat d’estudiants dels Països catalans) la proposta de llei edifica una universitat subordinada a les exigències del mercat que no blinda cap mesura concreta per evitar l’elitització i es considera que la reforma s’ha gestat d’esquena a la comunitat universitària. No és una llei de consens, i qualsevol persona que entengui l’educació com un dret hauria d’estar-hi en contra.

Es critica també que la proposta de llei omet qüestions rellevants com la llengua o les pràctiques remunerades i que suposa una retallada de la capacitat decisòria dels estudiants.

La mobilització inclou la convocatòria de manifestacions el 16 de desembre contra la llei Castells. la més gran és prevista a Barcelona, a les 12 a la plaça de la Universitat.

Les organitzacions d’estudiants tenen previst fer crida, i sortir al carrer, també el dissabte 18 de desembre per reivindicar l’escola en català.