La IAC amb l’UGTSARIO sahrauí

La IAC ha participat del 9è Congrés de l’UGTSARIO, amb el títol Acció, sacrifici i lleialtat, para la culminació de l’alliberament i l’edificació, celebrat entre el 12 i el 14 de desembre als camps de refugiats de Tinduf, en territori de la República democràtica popular d’Algèria. Aquesta participació s’ha hagut de realitzar de forma telemàtica degut a les moltes dificultats que les delegacions del sud oest d’Europa han tingut per a viatjar presencialment per les restriccions de mobilitat generades per l’actual situació pandèmica de covid-19.

Aquest 9è congrés ha reelegit l’actual Secretari general Salama El Bachir que es presentava amb dues candidatures més. També ha elegit els 6 membres de la nova executiva entre les 13 candidatures presentades.

És ha destacar el suport internacional rebut pel congrés d’aquesta sindicat de les persones treballadores sahrauís des d’Àfrica i d’Europa. UGTSARIO, és l’organització sindical que agrupa les persones treballadores sahrauís per tal de protegir els seus drets i unir els seus esforços orientant-los al servei dels grans objectius nacionals del poble sahrauí: es va fundar el 15 de desembre de 1975 (sota l’administració espanyola i en la clandestinitat intrínseca de la dictadura). Es considera una de les més importants organitzacions de masses que, juntament amb la unió de dones, la de joventut i la dels estudiants, treballa per incorporar, orientar i assegurar la contribució de tots al procés d’alliberament i el desenvolupament del poble sahrauí.

El Congrés es reuneix cada quatre anys i el secretari general es membre del Secretariat Nacional del Front Popular per a l’Alliberament de Saguia el Hamra i Rio de Oro (de conformitat amb el Front Polisario).

Des de la IAC agraïm l’acollida rebuda per la UGTSARIO amb el mateix agermanament de classe treballadora com si hagués estat presencial. Ens sentim especialment honorats amb la invitació i augurem el millor per la organització, per tot el pobles sahrauí, per la seva justa lluita contra l’explotació laboral i en reivindicació (i defensa) del seu dret d’autodeterminació.