L´únic camí!

Comunicat de la Taula sindical de Catalunya.

Els sindicats de la Taula sindical de Catalunya han consensuat el comunicat Ni repressió ni reformes laborals, la lluita és l’únic camí. En aquest comunicat es valora que, tant la repressió com les reformes laborals, indiquen quin és el tarannà real de la gestió dels conflictes de classe per part del govern actual.

Malgrat les promeses electorals que van portar a l’actual govern al poder, és evident que l’acord aprovat no consisteix cap derogació de la reforma laboral de 2012 . Aquest acord satisfà tant a la patronal com als grans sindicats del regim del 78.

Una reforma laboral contra la precarietat passaria hauria d’implicar el reforçament efectiu dels treballadors en el lloc de treball, acabar amb els acomiadaments improcedents, acabar amb les cadenes de subcontractació, multiplicar la possibilitat d’actuació de les assemblees de persones treballadores, fixar de nou els límits a les decisions empresarials sobre horaris, torns, teletreball, etc.

Des de la Taula sindical de Catalunya lluitarem i ens mobilitzarem per la derogació de les reformes laborals que han suposat un atac constant als nostres drets: aquesta, la de l’any 2012, la de l’any 2010… Tant per governs suposadament d’esquerres com per governs declaradament de dretes.