Pensar-se per créixer: VIè congrés IAC-CATAC

El congrés renova Assumpta Barbens a la secretaria general i defineix una nova estructura de secretaries que ha de constituir la nova Permanent.

Amb data 6 de febrer s’ha tancat el procés congressual de IAC-CATAC “Pensar-se per créixer” que inicia el cicle congressual dels sindicats de la IAC que ha de marcar les línies de futur de la confederació.

Degut a la situació sanitària el congrés IAC-CTAC s’ha convocat en format mixt (al 50%) sumant un total d’una centena de congressistes: la part presencial s’ha desenvolupat a la Vall d’Hebron de Barcelona. Ha sigut un repte (i un èxit logístic) la proposta telemàtica que ha permès la participació de les delegades (d’arreu de territori) que no han pogut assistir presencialment per les dificultats derivades de l’estat de pandèmia.

S’ha aprovat per àmplia majoria la ponència marc debatuda i consensuada amb les noves línies sindicals que marcaran  el camí a seguir per la defensa dels drets de les persones treballadores. S’ha renovat el compromís en la defensa dels serveis públics, des d’una gestió pública, el servei de la ciutadania (per a què ningú quedi enrere), lluitar contra la precarietat laboral i la participació activa en les mobilitzacions socials per la millora de les condicions socials del nostre país. IAC-CATAC es segueix definint com a sindicat feminista de referència del territori.

La ponència d’organització ha establert la nova estructura:

Secretaries

  • General: A. Barbens
  • Acció sindical: C. Miró
  • Organització: M. Sala
  • Personal laboral: J. Martínez
  • Adm. i finances: R. Valls
  • Formació: J. Ferri
  • Comunicació: D. de los Cobos
  • Feminismes i polítiques d’igualtat: G. Coderch
  • Salut laboral: P. Caparrós
  • Precarietat laboral: J. H. Sánchez

Propostes de resolució aprovades:

  • contra el factor de sostenibilitat de les pensions públiques
  • contra de la motxilla austríaca
  • contra de la candidatura dels jocs olímpics Pirineus
  • a favor de garantir els drets del col·lectiu LGTBIQ+ i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.