PER UN PIRINEU VIU

MANIFESTACIÓ 15 DE MAIG A PUIGCERDÀ

El passat 27 d’abril es va presentar a la plaça Sant Jaume de Barcelona el grup de suport de l’àrea metropolitana a la plataforma Stop JJOO. La iniciativa s’anomena Stop Macroprojectes perquè el problema no només és la celebració dels Jocs Olímpics, sinó també la perpetuació d’un model de negoci que va en contra del territori, de la gent, i només beneficia als de sempre. Precaritza el model laboral i sustenta l’economia en el turisme i esdeveniments puntuals.

Aquest suport des de Barcelona i l’àrea metropolitana també és una crida per animar la ciutadania a manifestar-se el proper diumenge 15 de maig a Puigcerdà i mostrar el rebuig a aquest model de país que vol destrossar el Pirineu. Per això organitzem una sortida en autobús per poder pujar a la manifestació.

Inscripcions bus-BCN aquí

Com a IAC creiem que el model laboral i de país no ha de basar-se en la precarietat de les feines, sinó que s’ha de crear treball estable, estructural i de qualitat per tenir un model que garanteixi els drets de les persones treballadores. Ens unim, doncs, al moviment Stop Macroprojectes precisament per la defensa dels drets i d’un mercat laboral fort i per lluitar contra l’espoli turístic que pretenen les oligarquies patronals amb el consentiment de la Generalitat de Catalunya. Una Generalitat que tot just acaba de publicar al DOCG la creació d’una oficina tècnica per preparar la candidatura de Barcelona als JJOO d’Hivern 2030, sense projecte clar i sense haver passat per referèndum, tal com van dir que seria. Aquesta oficina consisteix en un programa de tres anys que destinarà 600.000 € només en sous durant aquest període. Ens preguntem què passarà si es vota no al projecte, on es destinarà aquesta gent que ha estat nomenada? I els diners del programa, on aniran?

Contra l’explotació laboral, la precarietat del treball i els beneficis dels de sempre, ens trobaran de cara. Per la defensa del patrimoni natural del país, anem a la manifestació del 15 de maig a Puigcerdà.

Per uns Pirineus vius!