Segueix el IV Congrés de la IAC

Els divendres 6 de maig de 2022 va començar el IV Congrés de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya, formada pels sindicats: CATAC-CTS/IAC, USTEC-STES-IAC, IAC-CATAC, CAU-IAC i FTC-IAC) a Lloret de mar.

Aquest IV congrés ha aplegat 196 congressistes i 14 persones convidades. El procés congressual ha comptat amb una gran participació i intervencions que ha superat el programa previst. Això ha fet que la Mesa del Congrés allargui el període congressual. La Mesa proposarà una data per a la finalització dels punts de l’ordre del dia pendents de debat.

El cap de setmana s’ha dedicat a la presentació, transacció i votació de les 178 propostes associades a la ponència organitzativa, la presentació de candidatures als òrgans electes confederals i a la seva votació.

Els resultats del Congrés es presentaran des de la Mesa un cop tancat el IV Congrés.

La IAC som una confederació intersindical que vam néixer l’any 1997 com un projecte de sindicalisme alternatiu amb vocació d’esdevenir un referent de tot el sindicalisme autònom i alternatiu a Catalunya. La defensa d’un marc de relacions laborals català que permeti apropar les negociacions al conjunt de la gent treballadora de Catalunya és present des de la fundació de la IAC i al llarg d’aquests gairebé 25 anys d’història.

Al llarg d’aquests tres dies volem fer un debat ampli i obert per reforçar durant els propers anys la nostra lluita. Entre tots i totes decidim i volem millorar les condicions de treball i de vida dels treballadors i treballadores, i, en definitiva, caminar cap a una societat més justa i solidària. Per això el lema congressual que hem triat aquest cop és “Som IAC: sindicalisme alternatiu i de classe”. Volem trobar-nos personalment i fer debats de manera presencial per créixer i construir el sindicalisme combatiu, alternatiu i de classe. Consolidar la tasca del sindicalisme on som majoritaris i créixer en altres sectors serà l’objectiu d’aquest congrés. Creixem per avançar i donar resposta a la crisi laboral, social, econòmica i mediambiental.

CARTELL DEL CONGRÉS

Utilitzarem els hashtags a xarxes:

#SomIAC
#IVCongresIAC