28M, conclou el IV Congrés: som IAC

Dissabte 28 de maig, a les instal·lacions de la Universitat autònoma de Barcelona, s’ha tancat el procés del IV Congrés de la IAC (Som IAC) que va començar a Lloret el dia 6 de maig.

La intensa participació dels congressistes als debats dels dies 6, 7 i 8 (348 esmenes presentades a les ponències) varen fer necessari que l’organització incorporés una sessió més al Congrés per a poder tractar totes les propostes presentades.

El procés congressual ha suposat el debat, esmena i aprovació de la nova ponència organitzativa que suposarà l’actualització dels estatuts de la nostra intersindical; el canvi significatiu afecta a l’elecció de les persones responsables de les secretaries que, a partir d’ara, s’escolliran des del Congrés amb candidatures obertes. Aquest procés es va tancar el diumenge 8 amb l’elecció dels responsables de les secretaries d’acció sindical, organització, relacions, dona, moviments socials, comunicació, formació i salut laboral.

La ponència marc, debatuda, esmenada i aprovada, defineix la futura línia ideològica i política de consens de la confederació. El dissabte 28 es va aprovar, també, l’informe de la Coordinadora nacional confederal sortint (que a partir d’ara s’anomenarà “Secretariat nacional confederal”) i 8 de les 9 propostes de resolució presentades.

Aquestes propostes de resolució posicionen a la IAC contra la candidatura catalana de JJOO d’hivern, el diferencial salarial del concepte antiguitat laborals-funcionaris, l’actual càlcul de les pensions i la motxilla austríaca; i a favor de la jubilació als 60 anys, les millores laborals en l’àmbit de la sanitat, l’amnistia i el reconeixement dels resultats del referèndum 1-O de 2017.

Durant el procés congressual varen intervenir la representació de diverses organitzacions sindical convidades: Confederación Intersindical, CSI Asturias, CUT Galizia, CUT Aragón, Frente Polisario, ILCU (Palestina), Intersindical Valenciana, LAB, Sindicato i Ferroviario i STEILAS. La cloenda del IV Congrés de la IAC es va realitzar quarts de 8 del vespre del dissabte 28.