FTC, movilitzacions increment salarial

La Secció sindical de FTC-IAC BBRAUN MEDICAL inicia campanya de mobilitzacions amb la convocatòria dissabte 11 de juny, al migdia (12h), d’una concentració de la plantilla a la plaça Pere Aguilera de Rubí (ajuntament) per reivindicar els drets laborals i la pujada salarial.

Les negociacions de pujada salarial haurien d’haver començat a finals de març aplicant, com s’ha fet els últims anys, el IPC vençut + 0,5%. Tal i com va acabar l’IPC anual del 2021 (6,5) les negociacions haurien de partir d’una pujada del 7%.

Malgrat que el resultat operatiu de l’empresa el 2021 ha estat de 15.090.000€ nets, arribats a juny, l’empresa no ha iniciat, ni tant sols posat data, a la negociació del increment salarial. La gratificació proposada per la direcció davant l’esforç dedicat per tota la plantilla a l’època més crítica de la pandèmia, el 2021, no s’ha implementat; l’últim increment va ser el 2020.

L’elevada inflació actual ha generat dràstiques pujades a la cistella de la compra, als aliments de primera necessitat (més d’un 10%), als combustibles (calefacció i desplaçaments) fins a un 100% i més…, però la plantilla segueix amb el mateix sou de fa 2 anys. No obstant això, la flota de cotxes dels executius ha estat renovada recentment amb l’adquisició de de vehicles d’un cost aproximat d’entre 60 i 80.000€ per unitat, primat el personal executiu per sobre del productiu.

Des de la FTC s’informa de que, sense negociació, s’hauran de convocar aturades i/o vagues per forçar a l’empresa a implementar una pujada salarial digna, per evitar incrementar la pèrdua de poder adquisitiu de la plantilla.

 

Foto: membres de la Secció sidndical de la FTC-IAC a BBRAUN MEDICAL