Repressió Xixón, comunicat TSC

La TSC-Taula sindical de Catalunya consensua un comunicat de solidaritat amb les 6 persones de la CNT en risc de presó per un procés repressiu derivat de l’acció sindical i anuncia la seva participació a la manifestació antirepressiva del dia 24 a Madrid. La TSC està formada per, CGT, CNT, COS, IAC, CO.BAS i SO.

Segons www.ecuadoretxea.org es demanen, per a 6 militants de CNT-Gijón, 3 anys de presó i 150.000 euros per mobilitzacions: el conflicte es va iniciar el 2017 arran de les denúncies realitzades pel sindicat a causa de l’impagament d’hores extra per part de l’empresa Patelería Suiza a una treballadora, que hauria estat objecte de condicions laborals abusives i assetjament sexual.


COMUNICAT DE LA TAULA SINDICAL DE CATALUNYA

CONTRA LA REPRESSIÓ SINDICAL ALS COMPANYS I COMPANYES DE XIXON

Els sindicats que formem part de la Taula Sindical de Catalunya volem fer palesa la nostra solidaritat amb les 6 persones militants de la CNT a Xixón (Astúries) que estan en risc d’entrar a la presó pel sol fet de fer sindicalisme.

Actualment estem immersos a tot l’estat en un procés reaccionari de retallada de drets democràtics bàsics. A la trepitjada de drets com el d’informació, el d’expressió o el de manifestació, amenaçats constantment per la “llei mordassa”, ara ens trobem amb un autèntic atemptat contra la llibertat sindical.

Com a Sindicats que ens organitzem en l’àmbit de Catalunya ens posicionem a favor de la lluita sindical, de la vaga, i de la solidaritat com a eines bàsiques que tenim les treballadores i els treballadors per a defensar els nostres drets en un mercat laboral precari i autoritari.

Si fins ara havíem de suportar els comportaments anti democràtics de la gran majoria d’empresaris i associacions patronals, ara hem d’afegir l’acció repressora d’òrgans judicials com el jutjat Penal número 1 de Xixón i l’audiència provincial de Xixón. Proclamem fermament el nostre rebuig a aquesta manera d’actuar contra el sindicalisme.

Per aquest motiu els sindicats de la Taula Sindical de Catalunya volem fer arribar la nostra solidaritat als companys i companyes de Xixón i demanem a tothom el suport a totes les iniciatives de protesta que demanin la llibertat de les 6 sindicalistes que estan en perill d’entrar a la presó.

Solidaritat amb les sindicalistes condemnades. El dissabte 24 de setembre anem a Madrid a manifestar-nos. Ens hi juguem molt.