Mesa sindical de sanitat de Catalunya: manifest

Divendres 22 de juliol de 2022, a les 11 del matí, la Mesa sindical de sanitat de Catalunya ha presentat, en roda de premsa, el manifest conjunt on es demana l’acompliment dels punts aprovats a la moció del Parlament de Catalunya del passat 28 d’abril de 2022, en relació amb les condicions laborals del personal sanitari.

El manifest denúncia l’afebliment de la sanitat. Sol·licita l’equiparació salarial del sistema sanitari; noves ràtios professional-usuari; increment de llocs de treball, d’oferta formativa i de MIR i IIR; facilitar la medecina rural, incrementar el pressupost de sanitat fins al 25% i facilitar la tramitació burocràtica.

La Mesa considera insostenible l’actual situació i posa accent a la problemàtica de la doble xarxa sanitària pública i privada-concertada.

La Mesa sindical de sanitat de Catalunya està formada pels sindicats SATSE, CATAC-CTS/IAC, CGT Alt Camp i Conca de Barberà, SAE, FTC-IAC, USOC, FAPIC, Coordinadora Obrera Sindical (COS) i Infermeres de Catalunya.