Anna Alcalà a Crític

Crític entrevista a Anna Alcalà, membre del Secretariat nacional confederal de la IAC, auxiliar d’infermeria de l’Hospital Santa Caterina i delegada del sindicat CATAC-CTS/IAC,  en el tercer capítol de La teva salut, en joc, una sèrie de cinc pòdcasts del periodista Jordi de Miguel.

J. de Miguel entrevista treballadores i activistes de la salut amb el suport de la campanya Salut, Drets, Acció. En aquest episodi, publicat el dia 2 de novembre, A. Alcalà aborda la precarització de les treballadores sanitàries; critica la manca d’accions concretes per millorar la seva situació i alerta que fa anys que es treballa amb ràtios treballador/usuari insostenibles que afecten la qualitat de l’atenció sanitària. La gent està cremada i esgotada, i busca altres sortides: marxar fora de Catalunya o de l’Estat a exercir la seva professió on els millorin les condicions, dedicar-se a altres coses o saltar de centre en centre en busca d’una millora.

Alcalà, també membre de la Taula sindical de sanitat subratlla les dificultats d’organitzar-se sindicalment quan pràcticament tothom treballa en serveis mínims i la necessitat d’aconseguir l’equiparació de convenis a l’alça de tot el personal de la sanitat pública. Quan vaig a la sanitat, vull que la persona que m’atén estigui contenta amb la seva feina i que tingui tots els recursos, no una persona esgotada i de mal humor. És important unir-nos perquè els governs només reaccionen quan hi ha un clam popular i perillen els vots, quan una cosa és tan evident que no hi ha més remei que fer-la”.

Crític és un mitjà de comunicació, gestionat de forma cooperativa, especialitzat en periodisme d’investigació i anàlisi crítica de la realitat social i política de Catalunya. Nascut el setembre de 2014. Crític afirma basar-se en tres línies bàsiques d’actuació: la investigació de silencis mediàtics, el periodisme reposat i en profunditat, i l’anàlisi i l’opinió amb veus crítiques, aposta pel periodisme reposat o slow journalism: menjar poc i pair bé, cosa que els permet defugir el fast food informatiu i el “periodisme de tuits” (de ca.wikipedia.org).

També a Spotify: