Girona pel dret a la protesta

Ahir dilluns 19 de desembre, a la plaça del Vi de Girona, des de la IAC, davant de la reforma del codi penal, hem participat de la concentració en defensa del dret a la protesta. La trentena d’entitats convocants han fet palès el seu malestar pel que considerem una nova criminalització de la protesta.

L’acte ha manifestat el desacord de totes les entitats amb la modificació dels delictes de desordres públics, en considerar que suposa una nova vulneració de drets i incrementa la deriva repressiva dels darrers anys. La concentració de Girona ha reproduit el format de la que es va dur a terme el passat 1 de desembre a Barcelona davant la delegació del govern espanyol; i s’ha fet lectura del mateix manifest. S’han pogut seguir, també, les intervencions de l’advocat Manel Mir i de persones encausades amb l’excusa d’imputacions de desordres públics.

Koki Gassiot, de la IAC, ha intervingut com a persona imputada en el cas conegut com a 27i+, ha denunciat la utilització repressiva del concepte organització criminal de les dificultats de les persones encausades per a mantenir la seva participació social, sindical o política.

 

La nota musical ha anat a càrrec del cantat Jordi Dalmau (Projecte Mau), que ha interpretat temes del seu repertori. Laconcentració ha estat convocada per la Plataforma unitària de les comarques gironines. El manifest llegit denuncia un escenari de retallada de llibertats fonamentals, reclama que el Codi Penal s’adeqüi als estàndards internacionals sobre drets humans i qüestiona que la intimidació pugui constituir un desordre públic; reivindica, a més, el dret de protesta com el dret dels drets.

Entitats adherides a la Plataforma unitària comarques gironines: