Prou criminalització de la protesta

Concentració: ‘Davant la reforma del Codi Penal, prou criminalització dela protesta!’

Dijous 1 de desembre, a les 19.30h davant la Delegació del Govern (c/ Mallorca, 278) 

Davant l’actual tramitació de proposta de reforma del delicte de sedició, una quarantena d’organitzacions i moviments exigim que el Codi Penal s’adeqüi als estàndards internacionals dels drets humans. No volem cap Codi Penal que criminalitzi les actuacions socials que defensen i conquereixen els drets fonamentals de totes. Sortim al carrer per demanar que durant el tràmit parlamentari (actualment obert a esmenes) no s’agreugin els delictes de desordres públicsper garantir el lliure exercici del dret de protesta. Aquí podeu consultar el manifest: https://defensaprotesta.org/.

Per aquesta raó, avui (1 de desembre) convoquem una concentració davant de la Delegació del Govern perquè s’escolti la nostra demanda. A les 18.30h de la tarda sortirem en dues columnes de les parades de metro de Marina i Entença per arribar al punt de trobada de la concentració a les 19.30h (c/ Mallorca, 278). Les declaracions a premsa es faran a les 19.30h en el lloc de la concentració a través de les nostres portaveus: Paula Carmona, de la ComissióJurídica pel Moviment de l’Habitatge i Pol Gabarró, representant del Moviment Sindical, abans que comencin elsparlaments a les 20.00h.

Les organitzacions i moviments convocants som Alerta Solidària, Aliança de Marees i Moviments Socials, Arran, Ca laDona, CGT Catalunya, CONFAVC, Contracorrent i Corrent Revolucionària de Treballadors (CRT), Coordinadora Movimientos Sociales y Sindicales de Cataluña, Coordinadora Obrera Sindical, Ecologistes en Acció Catalunya, Elite Taxi, End Fossil Barcelona, Endavant- OSAN, Front Comú Contra la Repressió, Intersindical, Alternativa de Catalunya (IAC), Irídia – Centre per la defensa dels drets humans, La Intersindical-CSC, Lluita Internacionalista, Marea Blanca Catalunya, Marea Pensionista, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Novact, Òmnium Cultural, Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH), PAH Barcelona, Pirates de Catalunya, Plataforma 3 d’octubre , Plataforma Antirepressiva de Barcelona, Plataforma per la Pau – OTAN NO, Procés Constituent, Constituents per la Ruptura, Rebel·lió o Extinció, Sectorial de Persones Represaliades de l’ANC, Sindicat de Llogateres, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Tanquem els CIES, Xarxa Antirepressió de Familiars de Detingudes, Xarxa d’Habitatge del’Esquerra de l’Eixampe (XHEE), Xarxa per la Justícia Climàtica.