En lluita contra el racisme en el món laboral

La IAC ha participat de les jornades de sindicats de tot Europa per abordar la lluita contra el racisme al món laboral organitzades a Barcelona per Unitat contra el Feixisme i el Racisme i l’Institut de les Desigualtats aquest divendres 13 de gener de 2023. La IAC, conjuntament amb CCOO, CGT, La intersindical-CSC i UGT han signat un manifest unitari contra el racisme i el feixisme als llocs de treball en el context de la creixent irrupció de la ultradreta en els moviments socials a tot el món.

Així doncs, ens comprometen a sumar esforços de forma unitària i donar suport actiu a iniciatives com les protestes internacionals del 18 de març de World Against Racism i a seguir impulsant polítiques pròpies per promoure els drets humans i la igualtat; contra l’odi racista i feixista a les organitzacions laborals i la societat en general. També ens reafirmen a l’extrema dreta i cridem a tot el moviment sindical a fer el mateix a Catalunya i a nivell internacional.

David Caño, portaveu de la IAC, ha alertat dels riscs del capitalisme de plataformes i de dels partits com VOX que promouen organitzacions sindicals com a Solidaridad que defensen privilegis pels treballadors en funció del seu lloc de naixença.

A les jornades han intervingut, també, sindicats i activistes internacionals com Wilf Sullivan, responsable d’antiracisme a la central sindical de Gran Bretanya, el Trades Union Congress; Consuelo Moreno, delegada sindical de neteja pel sindicat UNION a SOAS de la Universitat de Londres o Christian Schneider, responsable de formació sindical antiracista del moviment alemany Aufstehen Gegen Rassimus.