VAGA!

Avui han començat les vagues convocades per diferents sectors laborals, especialment en l’àmbit d’educació i sanitat.

USTEC-STEs IAC, conjuntament amb els altres sindicats de l’àmbit de l’educació, lidera la convocatòria que inclou vaga el 25 i 26 de gener i la concentració unitària del dissabte 28. Les jornades de vaga inclouen manifestacions, concentracions i accions descentralitzades a tot el territori: Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona… La concentració unitària és prevista a les 11 del dissabte 28 a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

La plataforma reivindicativa d’educació inclou:

  • el 6% del PIB a educació
  • l’educació inclusiva
  • recuperar el poder adquisitiu
  • l’equiparació salarial d’FP
  • la derogació del decret de plantilles
  • revertir totes les retallades
  • el pacte d’estabilitat
  • l’escola en català
  • l’augment de tot el personal laboral
  • la reclassificació professional del PAE

Amb el títol salvem els nostres serveis públics s’ha presentat un manifest conjunt d’educació i sanitat signat pels sindicats d’aquests àmbits (CATAC-CTS IAC , CGT, CNT, COS, CSIF, FAPIC, FTC-IAC, Infermeres de Catalunya, P.S.I. Lluitem!!!, SAE, Sindicat d’Estudiants, USOC, USTEC·STEs IAC).

 

Sanitat

En l’àmbit de la sanitat la vaga ha començat amb una xifra de participació, segons sindicats, que supera el 70%. Aquestes xifres son indicadores de l’èxit de la convocatòria.

La principal reivindicació és la d’una sanitat pública, universal i de qualitat, però també la salarial i la de manca de personal. La mobilització denuncia també la privatització de la sanitat pública (+info).

Taxi

D’altre banda, el sector del taxi de Barcelona, ha iniciat mobilitzacions, amb una ocupació de quatre hores de la Gran Via, per protestar per la competència deslleial de les VTC.