Joc de “machirulos”

Des del sindicat IAC volem manifestar la nostra màxima repulsa a les actituds masclistes i heteropatriarcals que s’han vist aquests darrers dies, des de la presidència de la Federación Española de Futbol  a causa de la violència sexual manifesta que tothom va poder veure el diumenge passat.

Que el màxim representant d’una institució agafés, per sorpresa, una jugadora de la Selección i li fes un petó no consentit, i mantingués una clara actitud de prepotència seguint petonejant a les jugadores, son actes totalment condemnables i que no tenen cabuda en una societat igualitària, paritària i feminista. La vexació que van patir les jugadores a partir d’aleshores i durant tota aquesta setmana no es poden tornar a repetir mai més.

Perquè no només és l’actitud del personatge, si no, també, tota la premsa mediàtica que ha volgut fer debat en un tema on no n’hi ha d’haver. Existeixen normatives, plans d’igualtat, protocols d’assetjament, etc. que han costat molt d’aconseguir i que, s’ha demostrat, que tot i que són clarament necessaris, encara són insuficients per fer entendre als repartidors d’opinió què som una societat i què vol dir viure en comunitat i respecte.

Condemnen fermament qualsevol actitud masclista i qualsevol persona que la defensi.

Esperem que el pes de l’opinió pública caigui sobre totes aquelles persones que han ofès el consens de la igualtat; i que serveixi de pedagogia i autocrítica per a tothom. No podem tolerar que opinòlegs i premsa mediàtica hagin blanquejat i minimitzat una agressió sexual.

També volem posar en valor que, al final, s’hagi vist tot més clar arran d’un comunicat del sindicat de la jugadora. Això demostra la importància de sindicar-se i les garanties que pot donar de la defensa dels interessos.

Finalment, volem felicitar a les jugadores pels seus èxits esportius, que son fruit de molts esforços.