Manifest: Sindicalistes per l’amnistia total

Ahir, dilluns 13 de novembre, als locals de la IAC, es va presentar el manifest “Sindicalistes per l’amnistia total”, amb la intervenció de Fran Capellas (Co.bas), David Caño (IAC) i Miquel Domínguez (CRT, treballador represalitat per Amazon). Aquest manifest és una iniciativa dels treballadors de la secció sindical de CGT Telepizza a Saragossa, una proposta de classe davant el debat sobre l’amnistia.

El manifest exigeix una Amnistia Total per a totes i tots els lluitadors, posant de relleu les lluites de la classe treballadora i en el mateix nivell que la lluita pels alliberaments nacionals.

 

MANIFEST Sindicalistes per l’Amnistia Total

En els últims anys, la repressió a l’Estat espanyol no ha deixat d’augmentar. L’independentisme català ha estat un dels sectors més perseguits, amb més de 4.000 processaments. Però també centenars de sindicalistes (com els obrers del metall a Cadis o els companys de l’hostaleria de CNT Gijón de la “Pastisseria La Suïssa”, entre altres…), activistes per l’habitatge, joves antifeixistes (com els “6 de Saragossa”), periodistes, rapers com Hasel, ambientalistes i migrants han estat detinguts, jutjats i condemnats per mobilitzar-se, per delictes d’opinió o perseguits per no tenir papers.

Aquesta ha estat la resposta dels diferents governs a la protesta social i les dissidències polítiques que qüestionaven el règim. Una escalada repressiva que ens colpeja especialment com a classe treballadora, ens volen paralitzats i submisos per continuar descarregant sobre les nostres espatlles les seves crisis.

En aquestes setmanes, les negociacions per a la investidura han posat la qüestió de l’amnistia en el focus del debat polític estatal. La dreta fa crides a mobilitzacions reaccionàries en clau espanyolista contra ella. Però el PSOE i Sumar ja han deixat clar que neguen el dret a decidir i que no estan disposats més que a una amnistia parcial que deixaria intactes la major part de les causes i condemnes de lluitadors i represaliats. Junts i ERC es pleguen una vegada més a aquest mercadeig de drets.

Els sotasignats, activistes del moviment obrer de diferents organitzacions, considerem que no podrem enfrontar l’ofensiva de la dreta i aconseguir una amnistia real per mitjà de negociacions antidemocràtiques a esquena de totes i tots els lluitadors, i molt menys, excloent-los de l’amnistia. Només amb la unitat i per mitjà d’una mobilització independent podrem aconseguir-ho, i no amb la passivitat i les negociacions per dalt que ens volen imposar les burocràcies polítiques i sindicals.

Per això, considerem que és urgent que tots els sindicats, al costat de les organitzacions socials i els moviments democràtics, fem una crida junts a sortir als carrers de tot l’Estat per lluitar per:

    • Una amnistia total per a totes les persones represaliades per lluitar, perseguides per les seves idees, militància política o tancades en els CIE.
    • Contra tota amnistia per als policies repressors i per posar fi a la seva impunitat.
    • En defensa del dret a l’autodeterminació de Catalunya i la resta de les nacions que integren l’Estat espanyol.