Fatxa-vaga general Franco?

 

Com era d’esperar en aquests temps on el surrealisme més patètic i feixista recorre els carrers de la capital del regne d’Espanya, amb els seus energúmens, ens arriba la fatxavaga.

Disfressant-la de reivindicacions de la classe treballadora, aquest sindicat fill de VOX, convoca vaga general per defensar la unitat d’Espanya, per atacar el català, el gallec i l’euskera, per robar la més mínima autonomia a les comunitats autònomes i per seguir judicialitzant els conflictes polítics, entre altres pretensions que es desprenen del seu comunicat de vaga.

Com sempre, posen la por al cos de qui se’ls escolta, creant falsos monstres com la perillosa costum de voler viure en català. Insinuen que no està permesa la mobilitat dins del territori espanyol com si aprendre l’idioma del lloc on vols viure fos una frontera inescrutable, o atribueixen els problemes de la classe treballadora al que ells en diuen “manca de solidaritat tributària”.

Malgrat tot, no ens cal aquesta convocatòria de vaga ni la seva justificació per saber què pretén la part més fosca d’aquest femer. Sabem que per molt que ho disfressin sota una espessa capa de populisme, el seu projecte poc es preocupa de les persones i només pretén crear esclaus a base de caritat i ignorància. On ells diuen llibertat, només hi veiem dependència. On diuen separació de poders, només hi veiem els seus jutges franquistes, on diuen discriminació lingüística, només hi veiem imposició de l’espanyol i oda a l’analfabetisme.

En definitiva, no ens enganyen. Però ens cal tota l’organització possible, tota la intel·ligència i tot el treball per fer front a l’auge de l’extrema dreta. No badem i no els menystinguem. No podem tolerar que imposin el seu fals relat.

Secretariat nacional confederal de la IAC