L’estabilització d’IAC-CATAC

Eleccions sindicals juntes de personal de la GenCat.

El dimecres 23 d’octubre es van celebrar eleccions a les juntes de personal funcionari de la Generalitat de Catalunya en una jornada sense incidents remarcables. A l”espera dels resultats finals amb les eleccions a la junta de personal de l’Agència Tributària de Catalunya del 29 de novembre, els resultats estabilitzen (consoliden) a IAC-CATAC com a primera força sindical de l’àmbit amb un petit increment de persones delegades, de 54 al 2019 a 57 el 2023.

Amb uns resultats que mostren un petit retrocés (de 46 a 44) CCOO perd la segona posició. També retrocedeix, de forma important, la I-CSC; que perd 13 representants (mal número) mentre que la CSIF incrementa en 8. El gran beneficiat del moviment és la UGT, que amb un increment de 14 delegats és situa com a segona força sindical de les juntes, passant dels 38 representants als 52. Aquests resultats globals de les 9 juntes de personal funcionari de la Generalitat de Catalunya queden provisionals a l’espera de les eleccions a l’Agència Tributària de Catalunya que són el 29 de novembre.

IAC-CATAC ha fet públic un comunicat en el seu web, valora positivament la confiança que han rebut des de les urnes. És compromet a la  lluita per les 35 hores, el tercer dia de teletreball, la recuperació de les retallades, les millores de les condicions laborals i en no signar pactes poc beneficiosos pel conjunt del personal; així com a seguir treballant pel conjunt del personal a les meses de negociació i al carrer.