3r fòrum nacional sindical sahrauí educació i formació

El 2 i 3 de març de 2024, els campaments de refugiats sahrauís (Estat de Smara) van acollir la inauguració de les activitats del tercer fòrum nacional del Sindicat Sahrauí de Treballadors de l’Educació i la Formació sota el lema de L’eina educativa, pensament nacional i revolucionari amb una gran presència oficial i participació significativa d’Algèria i diversos sindicats i organitzacions.

Part de la comunicació es va realitzar de forma remota des d’Argentina, Brasil, Catalunya, Egipte Espanya, Euskadi, etc. La IAC va participar-hi amb presència d’USTE·STEs, des del seu coneixement de l’àmbit educatiu, i també del nostre sindicat agermanat Steilas d’Eskadi. A més d’això, la IAC va contribuir de manera solidària al finançament del congrés.

Aquest tercer fòrum va ser inaugurat pel membre del Secretariat nacional, ministre d’Educació i formació professional, Khatri Adoh. A la inauguració van assistir-hi càrrecs del govern i organitzacions sahrauís. En les seves intervencions i parlaments es va invocar les connotacions polítiques dels drets de les persones, destacant el paper dels treballadors en el sistema educatiu com a marc integral per al projecte nacional.

També va destacar la importància de l’esdeveniment; El fòrum ha de permetre enfortir el camí de l’Estat sahrauí en l’àmbit de l’educació i la formació, i desafiar les dificultats per assolir una educació de qualitat per al poble sahrauí.