Reunió FSM: declaració conjunta dels sindicats de classe de rebuig al pacte social

El 10 de juliol, a la reunió dels sindicats afiliats i amics de la Federació sindical mundial (FSM) celebrada a Madrid es va aprovar la declaració de rebuig al IV Acuerdo para el Empleo y la Negociación Colectiva(AENC) signat per la patronal i els sindicats institucionals de l’Estat espanyol (CCOO i UGT). Segons la declaració del FSM aquest acord significa una nova pèrdua de poder adquisitiu i aquest pacte social permet, a la patronal, fer dependre els salaris de la productivitat.

La declaració responsabilitza als sindicats institucionals de fomentar la “col·laboració de classes” i els sindicalisme “de las meses rodones”, convertint els diàlegs en claudicacions. Des del FSM no es pot acceptar cap acord que suposi una augment salarial por sota de l’IPC; i es considera que els efectes d’aquest acord son un pas més en las polítiques re-centralitzadores de l’Estat espanyol. Es considera un pas enrere en les lluites de la classe obrera i es critica que aquestes mesures no s’han portat a les assembles de treballadores i treballadors.

La declaració es posiciona també contra les polítiques imperialistes i l’espoli de riqueses que obliga a moltes persones a migracions forçades per motivacions econòmiques o pels riscs dels conflictes armats.

Per altre part s’expressa també solidaritat amb els que pateixen la repressió i el respecta al dret d’autodeterminació dels pobles; i es posiciona per un nou model polític, econòmic i social sense explotació i amb igualtat de drets de totes les persones.