SEGUIMENT MASSIU (80%) VAGA GENERAL DEL 3 D’OCTUBRE

Avui ha estat una jornada de vaga general massiva que ha mobilitzat milions de persones durant tot el dia. La defensa de les llibertats socials i polítiques ha pres els carrers i la gent treballadora ha demostrat, un cop més, que és la que fa funcionar el país.
PORTADA
La pagesia, els treballadors i treballadores dels serveis públics, de la indústria, del sector serveis, el cooperativisme i la resta de sectors productius han seguit la convocatòria de vaga general, convocada per la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya),la CGT, la COS i la I-CSC.
Tanmateix la vaga general del dia 3 d’octubre s’ha transformat en una vaga social, de consum i de cures per la participació de molts dels sectors socials que no s’organitzen al voltant del treball.

Hi ha hagut mobilitzacions a totes les comarques, des de les Terres de l’Ebre als Pirineus. Milions de persones han pres els carrers durant tot el dia.

A Barcelona hem assistit a mobilitzacions de centenars de milers de persones tant al matí com a la tarda. A Girona, més de 60.000 persones han omplert el centre de la ciutat. A Lleida 40.000 i a Tarragona i Reus hi ha hagut desenes de milers de participants, a falta de confirmació de les xifres definitives. Aquestes dades demostren que tot i la confusió generada per les declaracions de CCOO i UGT la gent ha seguit la vaga general de forma massiva.

La vaga d’avui ha posat al centre les necessitats de la gent treballadora i certifica que en qualsevol cas, passi el que passi, els drets civils, socials i econòmics de les classes populars hauran d’estar al centre de qualsevol procés constituent a la república catalana.
Ens felicitem col·lectivament per la jornada d’avui. Hem vençut la por i hem demostrat que hi ha una altra societat possible basada en la solidaritat.

Contra la repressió i en defensa de les llibertats: Vaga General!
434328681_153467

portada

cc0257aa-5e2e-4dd2-b354-d78ff95834fb