VAGA 29N: Tot un èxit!!

Als crits de Revertiu les retallades o vaga, vaga i vaga!,  Educació i sanitat pública i de qualitat!” Diners públics pels serveis públics!” s’han manifestat avui pels carrers d’arreu del territori català, a Barcelona, a Girona, a Tarragona, a Lleida i a Tortosa milers de  vaguistes de la funció pública dels sectors de l’ensenyament, la sanitat i l’administració.

Des del sector de l’ensenyament han fet sentir les seves reivindicacions el professorat, l’alumnat, i també les persones vetlladores i monitores de menjador. Del sector de la sanitat tot el personal sanitari i no sanitari, tant dels centres hospitalaris com de l’Atenció Primària han omplert els carrers. I caminant al seu costat, unint lluites, els treballadors i treballadores de tots els àmbits del sector de l’administració de la Generalitat de Catalunya. Èxit, per tant, de convocatòria en les manifestacions i també en la vaga convocada per la IAC en el dia d’avui, amb un ampli seguiment.

A Barcelona la manifestació ha arrencat a les 12.00 h a la plaça de la Universitat i ha arribat fins al Parlament de Catalunya. Simultàniament sortien als carrers catalans els professionals dels mateixos sector amb idèntiques reivindicacions a Girona,Lleidai Tarragona. Prop de 40.000 persones, segons primeres estimacions, tot i que encara restaven per sumar les persones participants en les mobilitzacions de les 18.00 h de la tarda a Lleida i Tortosa. 

El resultat de la jornada, que ha transcorregut sense incidents tot i l’evident indignació dels treballadors i treballadores públiques pel menysteniment evident del Govern,ens obliga a exigir la immediata convocatòria de la Mesa de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC) per tal que, per dignitat, aquest Govern presenti una proposta que doni resposta a les justes reivindicacions de les persones treballadores de l’Administració Pública de la Generalitat i complexi les resolucions parlamentàries que obliga a aquest Govern a revertir totes les retallades econòmiques i de drets que arrosseguem. De moment per demà hi ha convocada Mesa Sectorial de Sanitat, esperem algun gest!

Barcelona, 29 de novembre de 2018

Vídeos: