El “Suprem” de Ramon Font

Ahir, 14 de maig, Ramon Font, portaveu d’USTEC-stes, va passar pel “declaratori” del suprem (Madrid) per la causa oberta contra els presos polítics catalans.

R. Font és una més de les persones de la IAC citades com a testimonis de la defensa en aquesta procés que intenta convertir en delicte l’exercici del dret d’autodeterminació, reconegut en la carta de les nacions unides de 1945, i reconegut com un més dels drets humans col·lectius (drets dels pobles).

La declaració en aquesta 44ena jornada de judici sembla haver causat malestar en un tribunal que cada vegada degenera més en el seu intent de visibilitzar imparcialitat, i comença a derivar en la imatge de “tribunal d’excepció” que algunes persones li havien atribuït des del principi de les seves actuacions.

Ramon va rebre l’acompanyament i suport de sindicalistes de LAB, presents a Madrid, i set companyes de la IAC. Pel testimoni: … obrir les escoles en un procés que enteníem legítim i que un poder de l’estat el va deslegitimar, i vam exercir el dret a l’autodeterminació, manifestació i reinvidicació pacífica.

Font va assegurar que ell mateix tenia relació directa amb l’1-O i ha desvinculat Òmnium i Jordi Cuixart d’impulsar-lo. Segons la declaració la iniciativa del preimer d’octubre era transversal i de la societat civil organitzada, i que Omnium era una entitat més. Fiscalia ha preguntat si recordava crides de Cuixart a “omplir les escoles”, segons Ramon Font: recordo molta gent que ho feia, jo, el meu sindicat, federacions de pares i mares, la societat civil organitzada, si hem de dir la llista de tots els que ho vam dir d’aquí no sortirem.