SindiCAT a la universitat (UAB)

La IAC, des del sindicat CAU-IAC, va participar en el debat “SindiCAT, per què? I per a què?”, organitzat per UAB per la república (UABxR), el passat 15 de maig, a la Sala de cinema de la plaça Cívica de la UAB (Bellaterra), amb presència de la portaveu Assumpta Barbens i representació d’altres sindicats de Catalunya.

A les portes del procés electoral sindical d’aquest juny a la “Autònoma”, UABxR, ha volgut organitzar un debat entre els diferents sindicats compromesos amb el procés d’autodeterminació de Catalunya, on hi han participat CAU-IAC, CGT, COS, i I-CSC. L’acte ha consistit amb la presentació dels diferents projectes sindicals, les reflexions dels doctors Xavier Solà i Josep M. Sole i Sabaté, i un torn obert d’intervencions i preguntes dels assistents.

Assumpta Barbens, portaveu de la IAC, ha presentat el projecte IAC com un sindicalisme, d’àmbit català en el que lluitem, juntament amb altres sindicats de classe, per canviar des de la base el model laboral. Barbens ha destacat el compromís de la IAC amb les lluites feministes i la implicació en les dues vagues generals dels passats 8 de març. També, el compromís antirepressiu i la tasca realitzada des de la Plataforma 3 d’octubre.

“Koki” Gassiot, de la Secció sindical dels CAU-IAC de la UAB i membre de la Coordinadora nacional confederal IAC, ha fet una explicació en clau històrica del projecte CAU i la seva inclusió dins del projecte IAC de sindicat nacional de classe. La intervenció de K. Gassiot és pot llegir a la web dels CAU de la UAB. En el torn obert, referint-se a les vagues generals del “Procés”, K. Gassiot va afirmar que no pot ser que es carregui sobre la classe treballadora tot el pes de lluita del procés, cal exigir als governs (catalans) les seves responsabilitats; amb un clar referiment/denúncia en que el pes econòmic del procés s’està fent recaure en les classes treballadores.