Condemna a la repressió al Sàhara occidental

La IAC ha participat en la redacció, i signat, el comunicat elaborat pels sindicats de la Conferencia europea de solidaritat i recolzament al poble saharaui (EUCOCO) que condemna la repressió que s’està produint en los territoris ocupats del Sahara occidental.

El redactat (en italià, espanyol i francès) condemna la repressió contra la població civil sahraui en els territoris ocupats del Sàhara occidental. El passat 19 de juliol, a El Aaiun, es van produir atacs contra les famílies sahrauis que van sortir als carrers de la ciutat per reclamar el dret a l’autodeterminació; l’acció repressiva va causar lesions diverses i la mort de Sabah Azman Hameida, de 23 anys.

Els sindicats signants d’aquest document condemnen l’ús de la violència i la repressió exercida per la policia i l’exèrcit marroquí contra la població civil sahraui. Sol·licitem a la Unió Europea i a la Comunitat Internacional que adopti mesures davant l’Estat marroquí perquè cessi la repressió sobre la població i es garanteixi la defensa dels drets humans.