Ni fronteres tancades, ni discriminació.

Per l’acollida de refugiades.

Contra el racisme i la criminalització de les persones migrants.

Des de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya) volem expressar la nostra indignació davant els fets que s’estan vivint en relació al rescat efectuat per l’OPEN ARMS de persones refugiades i migrades que porten ja 18 dies esperant poder desembarcar en un port segur.

Pensem que és una manca d’humanitat afegir més dolor i patiment a persones que han fugit de la fam, de la misèria i la guerra i que ja han patit prou en aquest intent de sortir dels seus països d’origen.

Exigim als estats membres de la Unió Europea en general i a l’Estat espanyol en particular el compliment del dret internacional i el respecte dels drets humans, que obliga els governs a obrir ports i vies segures per a l’acollida de persones rescatades al mar. La vida d’aquestes persones no es pot utilitzar, en cap cas, com a xantatges polítics entre els estats.

L’horror i el dolor que s’estan infligint a aquestes persones que sobreviuen en condicions més que precàries a bord de l’Open Arms és inacceptable i exigim a la Unió Europea i als Estats que la formen una solució immediata d’aquest problema i un canvi de la seva inhumana política migratòria.
També volem mostrar tot el nostre suport a aquelles persones de l’Open Arms que estan fent tot el possible per garantir el dret a la vida d’aquestes (i d’altres) persones rescatades i que estan duent a terme la tasca humanitària que els hi correspondria als propis Estats membres de la Unió Europea.

No podem oblidar tampoc les lleis racistes que han de suportar les treballadores migrants que ja són aquí. La manca de polítiques i recursos per a les refugiades, la llei d’estrangeria que discrimina diàriament a les migrants, la criminalització dels joves i nen que arriben de manera precària i tantes altres formes de discriminació i racisme que han de suportar persones pel seu orígen.

La política de fronteres tancades és l’altra cara de la moneda de la precarietat que pateixen aquelles que arriben. El foment de la por cap a les treballadores que venen d’altres parts del món a cercar una vida millor només té l’objectiu de dividir-nos als llocs de feina i als barris, a banda d’obrir la porta a la utradreta i el feixisme.