La IAC s’adhereix al manifest de la Plataforma 3 d’octubre.

Tal i com vàrem anunciar en el comunicat del passat 22 de juliol, l’actual situació sindical, social i política representa un important retrocés en els drets de ciutadania de la classe treballadora. Coincidim amb el posicionament de la Plataforma 3 d’octubre amb l’excepcionalitat del moment; i en què el judici polític contra els i les dirigents catalans suposa una vulneració dels drets de totes les persones que vam exercir el nostre dret a l’autodeterminació l’octubre del 2017. És per això que la IAC s’adhereix al comunicat.

Cartell IAC convocatòria vaga general 3/10/17

La IAC fa publica la seva voluntat de treballar, de forma cooperativa, per generar un alt nivell de mobilització que permeti un re-empoderament de classe com el que es va produir el 3 d’octubre de 2017. Aquest esforç ha de tenir com a objectiu, d’una banda, els aspectes claus de les reivindicacions de la classe treballadora: derogació de la reforma laboral, retorn de totes les retallades, desaparició de la llei mordassa… Però, d’altre banda, també ha de reivindicar un cop de timó en la implementació d’acció de govern: pressuposts socials, priorització de l’estat del benestar per damunt d’altres interessos i un compromís ineludible amb la defensa dels valors republicans i els drets de ciutadania.

El comunicat de la Plataforma 3 d’octubre posa de relleu la resposta demofòbica i repressiva de l’estat espanyol: un govern a l’exili o encarcerat és tant sols la punta de l’iceberg d’una repressió cada vegada més generalitzada contra sindicalistes, activistes socials, persones treballadores, artistes, estudiants, militants antifeixistes, …

Mobilitzacions vaga general 3/10/17

Per a la Plataforma la “causa general” contra Catalunya  té com a objectiu el càstig exemplar als responsables de l’1 d’octubre de 2017 impedint, mitjançant l’escarment, qualsevol via d’empoderament i mobilització popular que comporti una amenaça pels “poders” de l’Estat.

El manifest entén aquest com un nou atac envers els drets polítics, socials i sindicals en l’actual context de polítiques d’austeritat, de desmantellament i privatitzacions de serveis públics, de precarització creixent del món del treball i de feminització de la pobresa que patim les classes treballadores amb el 135 com a clau de volta.

La Plataforma apel·la a la mobilització permanent per mostrar el rebuig a aquests atemptats contra les llibertats, anuncia l’inici de respostes a l’atac als drets democràtics i encoratja a la defensa dels nostres drets de classe treballadora.