2n aniversari de la vaga general del 3 d’octubre de 2017

Ahir, 3 d’octubre, a l’antiga presó “Modelo” de Barcelona, referent icònic de la repressió social, sindical i política, amb presència de la IAC, es va desenvolupar l’acte institucional de commemoració del 2n aniversari de la vaga general del 3/10/17 de la Plataforma 3 d’octubre; que aplega els sindicats convocants i entitats de suport a la convocatòria.

Patí d’entrada de l’antiga presó Model de Barcelona

L’acte va superar en escreix la capacitat de sala d’actes de la Modelo (100 persones) i va ser necessari habilitar una pantalla de seguiment, al pati d’entrada de l’antiga presó, on s’hi van aplegar, aproximadament, 300 persones més a les previstes. L’acte és va enregistrar i editar (canal comunicacio iac de Youtbe).

Vero Landa, periodista represaliada d’ “Izquierda diario”, va assumir la presentació de les intervencions. Carme i Joan van fer una intervenció com a Portaveus de les persones detingudes per la Guárdia Civil el passat 23 de setembre. Hi va haver, també, els parlaments de Koldo Saenz de  LAB (Langile Abertzaleen Batzordeak) i Oscar Reina del SAT (Sindicato Andaluz de trabajadores/as). També van intervenir, en representació dels sindicats convocants de la vaga del 3 d’octubre, Àngels Massip, de la I-CSC (Confederació Sindical Catalana); Josep Lluís del Alcazar, de la CGT-ensenyament (Confederació General del Treball); Jordi Joan, de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) i Assumpta Barbens de la IAC.

L’Assumpta Barbens, portaveu de la IAC, va remarcar que la protesta massiva del 3 d’octubre del 2017 va ser una vaga laboral i no una aturada de país i va deixar clar que sense la unitat de la classe treballadora i la feina dels quatre sindicats presents a l’acte, la vaga del 3-O no hauria estat possible: aquells sindicats que diuen que van fer una aturada de país, no haguessin fet res sense la vaga que vam convocar.

Sala d’actes de “La Modelo”

Des de la intervenció de la IAC es va deixar clar que les persones treballadores de Catalunya estem preparades per donar resposta si hi ha sentències dures o condemnatòries, o si continua la repressió entrant a les cases dels CDR per empresonar-los; així com altres actuacions repressives que, des de fa temps, s’estan  perpetrant contra activistes socials, afiliats sindicals o militants polítics.

La representació dels diferents sindicats no van descartar la convocatòria d’una nova vaga general per a evidenciar els atacs que està patint la classe treballadora i que ja es va denunciar amb la vaga d’octubre de 2017.

Ara mateix, entre aquests retrocessos (o “atacs”), des de la IAC, cosiderem necessari:

  • evitar l’aprovació de la “Llei Aragonès”,
  • aconseguir la derogació de la reforma laboral,
  • la igualtat de gènere i la defensa dels drets de les dones expressats a la vaga general del passat 8 de març,
  • el compromís amb la defensa del clima exigida el 27 de setembre, la derogació de la llei “mordaça”,
  • la justícia social amb un accent particular en la defensa del drets de les persones pensionistes,
  • acabar amb la precarietat de l’habitatge,
  • fer desaparèixer la precarietat laboral i la defensa de drets i llibertats de la classe treballadora així com,
  • el compromís institucional d’acabar amb la repressió sindical.