RESPONEM TOTES!

25 de novembre: SI ENS TOQUEN A UNA, RESPONEM TOTES. CAP A POLÍTIQUES MÉS ENLLÀ DE LA PREVENCIÓ

Ni una més! Volem polítiques per pal·liar les injustícies!

Ens trobem un any més en la jornada de mobilització del 25N: Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les totes les persones amb identitats de gènere femení (Cis, Trans, no binària, queer, +).

Una jornada en què malauradament segueix ben present la xacra de la mort i la violència de tot tipus envers les dones com corroboren les dades que aporten per exemple les companyes del web: www.feminicidio.net. Violències presents en un sistema que és capitalista, patriarcal, racista i colonial.

Davant una situació i “status” com aquesta, ens veiem abocades a organitzar-nos, clamar i sortir novament al carrer per dir: Ni una més! Volem polítiques per pal·liar les injustícies!

El sistema  patriarcal durant  segles ens ha volgut submises i silenciades

Sortim al carrer cada 25N i encara ho hem de fer perquè les violències masclistes són presents a tot els àmbits (laboral, polític, social, educatiu, lleure..).

És incomprensible que, encara avui en dia, totes les persones amb identitats de gènere femení, com a classe oprimida, es trobin en situacions intolerables, violentes, i siguin controlades, menystingudes, agredides, insultades, vexades, violades i assassinades a tots els nivells i esferes.

  • Dones com les activistes Berta Càceres, assassinada a Honduras el 2016, o la Marielle Franco, assasinada al Brasil el 2018, que han d’afegir a les dificultats del seu compromís social un extra per la seva condició de dona.
  • Lleis i tribunals on cada dia tenim casos d’injustícies que clamen el cel, com violències i violacions en manada, que encara ara neguen i no reconeixen aquestes injustícies.
  • Desigualtats socials i judicials d’aquest sistema patriarcal i capitalista cada cop més neoliberal. I la precarietat, l’atur, els desnonaments, la pobresa energètica, etc. que patim de forma més acusada el col·lectiu de dones.

Malgrat l’existència d’un marc legislatiu internacional i nacional sobre la prevenció i lluita contra les violències masclistes, des de la IAC denunciem que encara calen polítiques feministes reals i tangibles.

No volem ni permetrem cap tipus de violència institucional i defensarem la democràcia i les llibertats. Reclamem que imperin polítiques a favor dels drets humans i la igualtat. Reivindiquem la lluita contra els valors repressius i decadents que defineixen un estat on hi manca la salut democràtica. Estem vivint amb manca de llibertat i es judicialitzen les formes pacífiques de protesta social i reivindicació política, i no podem restar callades.

  • Per tot el que encara queda per fer
  • Per tot el que reclamem
  • Per totes les injustícies que encara passen en ple S.XXI

Des de la IAC fem una crida a la participació i la mobilització aquest 25N. Ens sobren els motius i hem de sortir al carrer aquest 25N al costat del Moviment Feminista.

La lluita feminista no sols corre a càrrec de les sindicalistes. Cal que sumem a totes les persones i fem juntes camí cap a una societat més justa i solidària.

TOTES per una lluita lliure de violències!
Novembre 2019

Comunicat en .pdf
Cartell .jpg

BARCELONA: Manifestació: Contra les violències masclistes: autoorganització feminista
Dia: Dilluns 25 de novembre
Hora: 18:30
Inici: Jardinets de Gràcia
Acte final: Plaça Catalunya

FIGUERES: marxa de torxes Combatem la foscor
Dia: Diumenge 24 de novembre
Hora: 19:00
Lloc: Plaça de l’Ajuntament

GIRONA: jornada de preparació del 25N
Dia: Dissabte 23 de novembre
Hora: Tot el dia
Lloc: Ateneu Salvadora Catà (Plaça Josep Pla)

GIRONA: marxa de torxes Marxa contra les violències masclistes
Dia: Dilluns 25 de novembre
Hora: 19:00
Lloc: Edifici de la Generalitat (Plaça Pompeu Fabra, 1)

LLEIDA: manifestació Contra les violències masclistes: autoorganització feminista
Dia: Dilluns 25 de novembre
Hora: 19:30
Lloc: Rectorat de la Universitat de Lleida (Plaça Víctor Siurana)

TARRAGONA: Autodefensa feminista contra la violència del sistema
Dia: Dilluns 25 de novembre
Hora: 18:00
Lloc: Plaça de la Font

TORTOSA: Enllacem les Terres de l’Ebre
Dia: Dissabte 23 de novembre
Lloc: Passeig de l’Estació del Tren