Roda de premsa: llei Aragonès

La Plataforma Aturem la Llei Aragonès, de la que forma part la IAC amb una vuitantena més d’organitzacions, va convocar, ahir 28 de novembre, roda de premsa davant del Departament d’economia per posicionar-se sobre el projecte de llei  Llei de Contractes de Serveis a les Persones, promoguda des d’ERC i el govern de la Generalitat amb el següent comunicat:

COMUNICAT PREMSA

La Plataforma Aturem la Llei Aragonès exigeix que s’aturi la tramitació de la llei i que es faci un debat públic sobre les conseqüències de la seva aprovació

Avui fa gairebé dues setmanes que milers de persones vam sortir al carrer per dir NO a la Llei Aragonès. Malgrat l’èxit de la convocatòria, però, encara no hem rebut cap resposta a la petició formal de diàleg que vam fer al Departament d’Economia. Una petició que vam fer després que Gabriel Rufián afirmés en un plató de televisió, en plena campanya electoral, que Pere Aragonès està obert al diàleg. Fora dels focus i lluny dels micròfons, però, la resposta que hem obtingut ha estat un aclaparador silenci.

Però la Plataforma Aturem la Llei Aragonès no s’atura. Ni nosaltres, ni els milers de persones que el passat 17 de novembre van sortir al carrer per dir que els nostres drets no es negocien, que no farem ni una passa enrere davant d’un sector privat que pretén fer negoci amb les nostres vides i d’un Govern que serveix els nostres serveis bàsics en safata de plata.

Avui tornem al carrer per exigir, de nou, que el Govern ens escolti. Que escolti els carrers, els hospitals, les escoles, els centres socials. Que aturi aquesta llei infame que està posant en perill real serveis bàsics com la pediatria, la ginecologia, l’educació preescolar, la formació universitària, els serveis d’ocupació i diversos serveis de cures.

Avui li tornem a demanar a Pere Aragonès ens escolti, que ens reconegui com a interlocutores, que s’assegui davant nostre i ens expliqui per què un partit suposadament d’esquerres està venent els serveis bàsics que hauria de protegir.

Per tot això, exigim:

  1. En primer lloc, que el Parlament aturi la tramitació de la Llei de Contractes de Serveis a Les Persones, coneguda com a Llei Aragonès, ja que no té el recolzament ni de la societat civil, ni dels col·lectius afectats, ni de les entitats que en formem part.
  2. I, en segon lloc, demanem que es faci un debat públic on tots els agents socials puguin valorar i reflexionar sobre l’impacte que tindrà la tramitació d’aquesta llei. Un debat públic que posi damunt la taula els objectius reals que amaga aquesta llei i que permeti que les entitats, col·lectius i moviments afectats siguin escoltats i les seves veus siguin tingudes en compte.

Fins que això no passi, seguirem al carrer. I llancem un avís: la lluita pels drets bàsics només s’aturarà quan s’aturi l’amenaça externalitzadora de la Llei Aragonès. Perquè ens hi juguem el present i el futur. Perquè ens hi va la vida.

Plataforma aturem la llei Aragonès

Comunicat en .pdf