Unió sindical: per unes pensions dignes

NOTA DE PREMSA
Barcelona, 23 de gener de 2020

30G Unió sindical per unes pensions dignes

Les diferents centrals alternatives catalanes conflueixen per demanar unes pensions públiques dignes, la derogació de les reformes laborals i la regulació dels preus de l’habitatge, amb diverses mobilitzacions pel proper 30 de gener a Catalunya.

Per primer cop en molts anys el sindicalisme alternatiu català ens unim per reclamar mesures que millorin la qualitat de vida de les treballadores. Entre d’altres reclamem al nou govern de l’estat, unes pensions públiques dignes, la derogació de les reformes laborals, i la regulació dels preus de l’habitatge. Aprofitant la convocatòria de vaga general el pròxim 30 de gener a Euskal Herria en defensa de les pensions i un treball digne, els sindicats IAC, CGT, CNT, CoBas, COS i Solidaritat Obrera, comencen un cicle de lluita per tal de recuperar drets, llibertats i millores laborals que el cicle post crisi econòmica va arrancar a la classe treballadora.

Avui en roda de premsa diferents portaveus del moviment pensionista i dels sindicats, hem cridat a la mobilització en defensa de les pensions dignes i per la derogació del Pacte de Toledo el proper 30 de gener. Convoquem a diferents accions i manifestacions al llarg del territori català: Tortosa, Tarragona, Lleida, Sabadell, Terrassa, València, Barcelona entre d’altres que encara estan per confirmar.