Marlaska prohibeix el 1r de maig

COMUNICAT DE PREMSA: Marlaska prohibeix la concentració del 1r de maig del sindicalisme alternatiu

Ahir a la nit, directament a casa a l’hora de sopar, al més vell estil del motorista franquista, vàrem rebre la comunicació en ma en la que el ministre de l’interior F. Grande-Marlaska ens prohibia la concertació, comunicada amb tots els requisits administratius, de 50 persones a la plaça Sant Jaume organitzada, amb totes les garanties sanitàries i de seguretat possibles, per commemorar la jornada reivindicativa de la classe treballadora i d’homenatge als seus morts i represaliats.

Tant normatives com la jurisprudència indiquen que l’estat d’alarma no pot comportar la suspensió de drets fonamentals, inclòs el de reunió, expressió, participació i, en conseqüència, de manifestació. És per això que estem avaluant mesures jurídiques administratives, i si escau penals, de resposta a aquesta possible vulneració de drets fonamentals de Marlaska i hem presentat recurs al TSJC.

Lamentem, profundament, que aquesta prohibició es realitzi sense cap intent de trobar una formula de consens per poder mantenir un mínim de presència al carrer en una jornada commemorativa tant important, com el 1r de maig. Ho lamentem especialment després de veure, per mitjans de comunicació i xarxes socials, concertacions com la roda de premsa de l’alcaldessa de Barcelona el 24 d’abril, les condicions amb les que ha de viatjar la classe treballadora de l’àrea metropolitana en el transport públic, les inútils desfilades militars, o les declaracions de premsa del cap de l’oposició a les granges de borregos…

Lamentem, també, les actuals amenaces de repressió indiscriminada dels Mossos d’Esquadra, en els mitjans de comunicació, cap a les persones que intentin exercir els seus drets fonamentals aquest 1r de maig. N’hem de fer denúncia pública, d’amenaces i prevaricació, i estudiarem si es necessària una resposta per la via penal. Exigim, això si, una explicació a la conselleria d’interior i que es desmarqui d’aquesta política agressiva i provocativa de pinxo perdonavides.

De la mateixa manera lamentem que, des dels actuals governs autoanomenats els “més progressistes de la història d’Espanya”, es continuï gestionant, polítiques contràries als interessos de la classe treballadora des de la repressió, la llei mordassa, l’estat policial, la militarització i la persecució sancionadora administrativa i penal.

El 1r de maig no oblidem: Jose Castillo, Pilar Bueno, Francisco Aznar, Martina Barrós, Nicola Sacco, Luisa Rodríguez, Francesc Ferrer i Guàrdia, Lepa Radvic, Louis Linng, Dionisia Manzanero, Abert Parsons, Ana López, Hessois Auguste Spies, Adelina Garcia, Adolf Fischer, Julia Conesa, Juan Paredes, Maria Margotti, Lluís Companys, Victòria Muñoz, Bartolomeo Vanzetti, Rosa de Luxemburg, Romauldo Barros, Magdalena Concubana, Pedro María Martínez, Guadalupe Campanur, Rokshana, Binenvenido Pereda, Dionisia Manzanero, Georg Engel, i tantes altres… Persones sindicalistes, activistes i militants executades i assaïnades per la seva defensa dels drets polítics de la classe treballadora.

Maintenant,
Vous dormez au fond de nos cœurs
Vous étiez tous seuls dans la mort
Mais par elle vous vaincrez !

Visca el 1r de maig