Dels balcons als carrers!

Sanitat presenta un comunicat en defensa dels drets del usuaris i persones treballadores, comença un cicle de mobilitzacions i apunta a una vaga general. Es reivindica finançament, millora de la primària, dotació de plantilla, recuperació de les 35h, el retorn del 5%, millora condicions laborals i una sanitat pública i de qualitat.

De: social.cat. Professionals sanitaris s’han concentrat aquest dimecres davant d’hospitals i centres d’atenció primària (CAP) de diverses ciutats per exigir una “sanitat 100% pública” i diverses demandes laborals, com recuperar “les retallades patides el 2010” o contractes “més estables”. Així ho ha explicat el president del comitè d’empresa del Parc de Salut Mar, Xavi Tarragón (CATAC-CTS/IAC), en la protesta que han fet davant l’hospital. Les concentracions han estat convocades pel col·lectiu Sanitàries en lluita, format durant la pandèmia, i volen ser l’inici d’una campanya de més mobilitzacions amb el nom de Primavera sanitària. “Ha arribat el moment d’organitzar-nos i de passar dels balcons al carrer, dels aplaudiments a les mobilitzacions”, afirma Tarragón.

Sanitàries en lluita ha convocat al llarg d’aquest dimecres diverses concentracions en centres com l’Hospital del Mar, el Clínic o el Sant Pau, a Barcelona, i el Moisès Broggi, a Sant Joan Despí (Baix Llobregat), o al Parc Taulí, a Sabadell, entre altres. A primera hora, també s’han convocat protestes davant dels CAP, com el Molí Nou, a Sant Boi de Llobregat, o el Pare Claret, a Barcelona.

Sanitàries en lluita és un col·lectiu format per treballadors de diversos centres de salut d’arreu de Catalunya, alguns sindicats i altres que no, ha indicat Tarragón, a les portes de l’Hospital del Mar, un dels centres amb concentracions convocades. El grup s’ha organitzat en les darreres setmanes sobretot a través de les xarxes socials per impulsar la campanya ‘Primavera sanitària’ i esperen que la mobilització “es vagi escampant”, ha ressaltat. +info social.cat