IAC: defensa dels drets fonamentals.

La IAC sobre la inhabilitació del president de la Generalitat i en defensa dels drets fonamentals:

Ahir el Tribunal Suprem espanyol va confirmar la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya per haver defensat la llibertat d’expressió i la denúncia pública que al nostre país continuïn existint presos i preses polítics, exiliats i exiliades i milers de persones represaliades.

Els tribunals espanyols, dependents no pas de cap legitimitat democràtica, sinó de la instrumentalització de l’estat profund i dels sectors més reaccionaris i anticatalans, han fet servir les sentències judicials com a eina principal de persecució i repressió política contra la dissidència. Això suposa greus violacions contra els drets humans i contra les llibertats fonamentals, tal com han expressat el Tribunal Europeu de Drets Humans i prestigioses entitats internacionals independents.

Des de la IAC, una organització sindical que hem defensat sempre les llibertats fonamentals, la llibertat d’expressió, el respecte als drets humans, a la dissidència i a la discrepància, condemnem fermament les sentències del TS que expressen prejudicis polítics, ànims de revenja per l’1 d’octubre, hostilitat contra les institucions catalanes i contra el nostre país.

Son moltes les raons i per les quals creiem que el president i l’actual govern haurien de donar explicacions al poble de Catalunya (i no a tribunals d’excepció posats al servei de les clavegueres de l’Estat): des de la nefasta gestió del seu Govern durant la pandèmia, per l’estat deplorable que està deixant la sanitat i els serveis públics en general, per decrets privatitzadors i retallades en drets socials, per la brutalitat dels Mossos… però no per una pancarta que reclamava un dret tan bàsic com la llibertat dels presos i preses polítics! És per tot això que entenem que la voluntat popular en cap cas pot ser suplantada per un òrgan jurídic deslegitimat que ja ha demostrat a bastament la seva parcialitat. Entenem que el president només pot ser inhabilitat per la voluntat popular. I animem, doncs, a totes les persones treballadores a expressar el rebuig a la inhabilitació del president de la Generalitat.