Serveis 100% públics, roda de premsa

La Plataforma en defensa dels serveis públics, de la que formem part la IAC, ha fet avui roda de premsa (veure comunicat de premsa) per presentar la campanya de mobilitzacions per uns serveis 100% públics. Des de la Plataforma defensem un model de serveis públics que siguin de titularitat, gestió i provisió públiques i que permetin garantir les millors condicions laborals i la millor atenció.

Des de la Plataforma considerem que la mercantilització, imposada per la classe capitalista, sotmet els serveis al criteri del màxim benefici i la mínima despesa, cosa que precaritza les condicions laborals i empitjora l’atenció a les usuàries.

Els serveis públics han de conformar un sistema integral, han de tenir perspectiva feminista, han de ser d’accés universal i han de servir per assegurar la sobirania popular sobre tots els aspectes de la nostra societat.

Com a Plataforma qüestionem l’adjudicació del rastreig dels pacients Covid-19 a l’empresa Ferrovial; considerem que va a ser una adjudicació de 17M d’euros feta a dit, sense cap mena de concurs públic. Aquesta adjuducació va acabar arribant al ple del Parlament, on finalment el 18 de juny es va aprovar una moció que rebutjava l’adjudicació i demanava inversió a l’atenció primària. Considerem que mentre no tinguem un sistema de salut de gestió, titularitat i provisió públiques el que tindrem és un sistema clientelar, corruptible, poc eficient i en definitiva mercantilitzat, que prioritza els beneficis privats a la salut del conjunt de la població.

Exigim:

  • Tots els recursos sanitaris a disposició lliure dels serveis públics,
  • protecció per a les treballadores,
  • obertura, dotació i coordinació de tots els CAPs,
  • recuperació de la visita presencial en menys de 48h,
  • dotació de recursos que garanteixin el descans de professionals,
  • evitar l’augment de les llistes d’espera,
  • atenció sanitària als CAPs  24 hores,
  • priorització de la despesa sanitària per a l’atenció primària.

Comunicat de premsa en .pdf